Cecilie Bjørnsdatter Hamm

Alder: 52
  RSS

Om Cecilie Bjørnsdatter

Tvist as - opptatt av barns oppvekstvilkår

Følgere

Trenger vi barnetrygden?

Publisert rundt 1 måned siden

Sløsing med milliarder, påstår Magne Berg i sitt innlegg Barnetrygd er sløsing. Jeg forstår godt at han kan tenke slik.

Barnetrygd

Det at Norge har universelle velferdsordninger som ikke er behovsprøvd, men gis til alle i en gruppe, er en viktig byggestein i den nordiske modellen. En viktig ting å huske på her, er at summen av disse universelle godene bidrar til velvilje for å innbetale skatt. Jeg forstår at det kan virke fristende å behovsprøve ytelsen barnetrygd, og  omfordele pengene i denne posten på en ny måte. Jeg tror det er uklokt og noe som på lengre sikt kan føre til at vi mister den positive holdningen vi har i befolkningen til å innbetale skatt. 


Slik jeg ser det, blir det litt som å rive ned bæreveggene 

i en stor bygning.


Det er ikke sikkert hele bygget raser hvis du tar vekk en liten vegg her og en liten vegg der, men når mange nok av de små bæreveggene er borte, klapper hele bygningen sammen. Litt sånn tror jeg det kan være hvis vi behovsprøver barnetrygden også, det kan gi noen utilsiktede konsekvenser i det store bildet som vi ikke helt hadde forutsett. 

Fremtidens barnetrygd

Flott at  barnetrygden har økt, det håper jeg den fortsetter med. Jeg mener vi også bør innføre ekstra barnetrygd til både mamma og pappa etter samlivsbrudd. Vi må legge tilrette for gode vilkår for å barna og ungdommene våre. Det er jo de som  skal ta vare på oss  når vi blir gamle. Barnetrygden er et viktig bidrag i dette arbeidet slik jeg ser det.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere