Benito FAUVEL

Alder:
  RSS

Om Benito

Følgere

Dårlig språk, dårlige verdier.

Publisert 2 dager siden - 72 visninger

Hadde vi bedre tid før ? Bruker vi tiden annerledes ? Jeg legger merke til at språk er hver dag fulle av feil, og at det gir oss dårlige verdier. Kvinne er ikke en kvinne eller kvinnen, men er kvinne som smør, salt, vann. Altså noe man ikke klarer å telle.

Norsk er sikkert et særegent språk for jeg merker små forskjeller med fransk, hvorav man er nødt til å vise, eller bevise at man kan peke på at kvinne er hunskjønn. Ikke farlig ?

Siden kvinner er i gang med en revolusjon, så er det greit å lære at kvinne har en artikkel som heter en. En kvinne i ubestemt form, og kvinnen i bestemt form. Korrekt, så langt.

Og formen for kvinner er jo synlig. Former, synlige. Mens utrygningen til neste sesongen byr på veldig dyp synlige former, så viser det seg at mange ikke har fått med seg at kvinne, eller mann, hund...hvert fall det man tydelig vet hvor viktige de er ; bærer grammatikale artikler med seg. Til og med hund får sin ende i samme avis.  

På MSN nyheter, hvor man har mange videoer å se på, står det :
" kvinne trener på undergrunnsbanen i Shangai. " 

Tenk på det. Der har man kvinne. Heter damen kvinne ? det kan godt ende...med en hal, dette.

Når undergrunnen har til og med artiklen på sin riktig plass, om journalisten mener da at banen refereres til den asiatisk byen ; så hvorfor har ikke kvinnen sin egen artikkel ? Om det er en kvinne, eller om det er kvinnen...som man ser på videoen ; så må det være noe mer enn bare kvinne. 

For meg, betyr dette at journalisten mener at Kvinne er da som en potetsekk, full av poteter som er helt unødvendig å telle, da man ikke kan begynne å trene i metroen.

Nei, der står kvinne, og trener. Tenk deg at man er i Asia, og ikke i Norge. Noen må definitivt se på mer videoer om asiatisk kultur enn det man har på nett, for man har så mye rart. Det rareste for meg er jo at noen ser ned på kvinner. 

Man blir rasende i først omgang når man respekterer andre, og enda mer når man er kanskje den eneste som ønsker å lære norsk på en fornuftig måte. Og det er bokmål, så tenk på alle andre former: For trenden å glemme bevisst eller ubevisst artikler understreker- der- at kvinne er som kvinnfolka. Der står kvinn- folka ! Hva gjør du liksom, kvinne som smør, salt, vann, brød, regn, snø ? 

Ja, vi er midt i farlig retorikk, og videre med alt som begynner med kirken: 

" Kirken har byttet ut sitt innhold " står det hos Dagens.no.

Om jeg leser ordet kirken, i bestemt form, da må jeg spørre tilbake : Ja, hvilken kirke er det snakk om ? Der må vi finne et begrep som antyder at det er den katolske kirke man tenker på.

Eller er det et annet trossamfunn ? Så langt, så er denne kirken som ligger der jeg bor. Bor vi sammen da ? Nei. 

I andre ord, må en sette en strekk rundt grensen på hva som er poenget, ellers så risikerer man å inkludere mange som ikke har noe å ha med den type kirken, vedkommende tenker på. Og det er en farlig utvikling på gang, om man ser at mange er opptatt av religion. 

Og Me-too trenden er nesten blitt en religion, da ordet religion er ment for å knytte alle sjeler sammen. Men det er en ting man ikke kan knytte sammen med religion eller trender som mangler former. Forskereforbundets sin nettavis viser at byen stavanger er i ferd med å blit dratt inn i revolusjonens formidabel innsats : 

" Stavanger-professor sa opp etter me-too varsler." 

For det første er sannsynligvis ikke professoren fra Stavanger, altså født der ( poenget er ikke der ), så kan ikke byen være ansvarlig i seg selv med hva menn gjør i arbeidstiden. Så om jeg hadde da tenkt å skrive om det, hadde jeg sikkert skrevet :

" En professor fra Universitetet i Stavanger..." For i tillegg så er saken i gang, og så lenge saker som anmeldes, eller etterforskes er aktuelle saker for aviser ; da kan man ikke knytte en by som er mye eldre enn selve mannen. For det er klart noe man ikke ønsker å lese. Stavanger er jo en gammel by, mens universiteter er jo eldre enn som så, men poenget står jo i subjektet. Mannen heter ikke Stavanger, eller har man ingen menn med slik subjekt, som refereres til en type kultur. Stavanger har sin egen norsk kultur, og mannen har en annen. 

Så når det gjelder subjekter som handler om alder, da må man stoppe å bruke middelalder som om det refereres til midten av livet for en. Viser til middelaldrende person. Selv når det står som adjektiv, høres det ut som en som er fra de fem første hundre årene, og oppover. Det er veldig irriterende å høre på at engelsk har tatt over hvordan man blir eldre i Europa. Middelage, som jeg skriver Middle Age er ikke som middleage, eller middlaged. Grunnen er kjent, engelsk er laget for å forenkle alt, ja som om en får gull ved å ta på ting.

Middel Age, ok! You are så middleaged !

Ingen er sååååå gamle som seksten tusen år. Det finnes da ingen middelaldrende mann, ellers så hadde vi virkelig gått glipp av eliksiret mot eldring. Greit med midt i tredve åra, som betyr at en er trettifem år gammel. 

Mens man kan lure på hva " vitne med kritikk mot Politiet i Retten " kan bety, så kan man også tenke hva slags yrke har en når det står :

" Tabbekeeperen ".  Table qui a peur, sier jeg.

Hva er en tabbekeeper ? Hva en tabbekeeper jobber som ? Hva jobber en Stavanger-professor med ?

Dårlig språk gir oss dårlige verdier. 

Gå til innlegget

Guds hemmelig rom

Publisert 4 dager siden - 185 visninger

Ifølge Stephen Hawkins, står ikke Gud bak Big Bang. Sa han det fordi fysikk er sannheten ? Er det fordi han var ateist ? Kan det være mulig at Gud bygde alt sammen, eller at det absolutt ikke finnes gud i det hele tatt ? Finnes det da ingen del av sannhet i myter ?

Det finnes mye mellom det man kan og det man forstår. Det man kan heter kunnskap, erfaring, kompetanse. Det man forstår heter syn, hørsel, lukt, følelser.

Når Sephen Hawkins hevder at det ikke var Gud som står bak Big Bang, så hva er da Big Bang, og hvorfor skjedde dette hvis dette ikke har et formål? Hvorfor kan vi da leve på planeten vår, hvor ingen har klart å dra så langt enn satelitten vår ? 

Er Big Bang noe man kan, eller noe man forstår ? Er det noen som står virkelig å lage bilder av Månen for at ateister hevder at ingen Gud kunne ha skapt dette ? Om jeg var en gud som kunne skape noe stort, da hadde jeg sagt " typisk mennesker, utaknemlige ! ".

Har personer som herr Hawkins kunnskap om Big Bang ? eller føler han at Gud ikke kunne stå bak bevegelsen av hele universet ? Fordi han titter med kikkerten ?

Han sa også at før den store eksplosjonen, så var det ingen muligheter for Gud å gjøre noe ? Har han aldri drømt, eller hatt mareritt ? 

Jeg svarer på alle disse spørsmål. Jeg har svarene. Ikke fordi jeg mener at en ateist ikke kan utale seg om religion ( når det finnes milliarder av personer som har trodd og tror på Gud ), men fordi jeg har møtt Gud, flere ganger. 

Jeg roper ikke på alles tak at Gud finnes, at jeg er gæren eller at kun Gud er villig til å prate med meg, alene. Nei, fordi Gud ønsker at vi må tro på det vi ønsker å tro. Jeg har opplevd så mye at jeg måtte rope på Gud.

Enhver tro er en del av sannhet, man tar ikke bort noe fra puslespillet. Nei, det er ikke nødvendig å si at jeg har alle svar, at jeg vet...

og du, ikke. Slike personer finnes. De heter diktatur. Det er ikke plass til diktatur i Guds hemmelig rom. 

 Jeg mangler en del av svarene, og jeg aksepterer dette, men er kommet et godt stykke nærmere et større bilde. Jeg klarer ikke å tenke at det finnes bare meg i livet, at jeg skal dø fordi jeg ble født. Det er like absurd som det er absurd å si at man er ateist fordi man tror ikke på Gud. Siden gud er alt og alle, da tror du hvert fall på noe, om det ikke er alt, så er det noe.

Gud var der før Big Bang. Og Gud hadde en god grunn. Han lurte på om utfallet. Lager jeg dette ? er det en god plan ?

Før det punktet så var det Paradiset. Så, ja han tenkte at vi måtte begynne et sted.Noe som følger det som står i Bibelen.

Der var det alt, og alle hadde sin plass. 

Så, etter et eller annet som heter å " spise eplet" da var det ubalansert. Greit, det er akseptert å tro på at en eller annen har tullet med det som ikke skulle bli oppdaget, men måtte det stå at det var Eva ? Har ikke kvinner nok å gjøre ? må de i tillegg være det ikke det menn greier å stå for ?

Heter det ikke å ha ansvar ? Klarer ikke menn å stå ansvar for noen ting ? Ordet ateisme er jo oppfunnet av menn, kun for å slippe unna ansvaret de har, fordi de er en del av det hele. Beklager, selv om du ikke tro på Gud, så er du ateist, og det er nok for meg.

Derfor måtte Gud gjøre noe. Var det slik at en av de slutta å tro på Gud ? Om det er grunnen, å ha blitt ateist, da forstår jeg godt Gud. Jeg hadde vært lei meg.

 

Nå er det alt, og alle sammen i bevegelser. Mens vi fortsetter å være lei oss. Der har man fysikken. Vi er i en vansekelig fase, men nødvendig: 

 

Vi er nødt til å stå for våre tro. Og de som tror, må la det være å tro at det bare finnes en gud. Gud er i farger. Så mange farger at det er plass til alt og alle.

Fysikken gir oss svar på mye, men ikke på alt, slik er Guds vilje. Tenk deg regnbue med masse andre farger. Slik kan ikke øynene våre se Gud. Man trenger troen for å føle at noe større har bygd det hele.

Å være ateist er også greit for Gud fordi Gud ønsker debatt. Derfor har man noe positivt, og noe annet er negativt.Ateister står i midten, men der er ikke Gud. Gud er jo alt og alle.Gud forby oss å prøve å ta ødelegge enten det positive eller det negative.Det bildet er i farger.

Kan det være mulig for en å bygge alt sammen ? Ja om man ikke ser dette med våre øyne. Man har såvidt klart å forklare at Kloden er en stor ball, så det tar tid for å komme til poenget mitt.

Derfor står det at man må frykte Gud. Hvis ikke, da er livet dødt. Da skjer det ingenting, da sitter du bare på sofaen.

Det finnes hypotesen, der ute, hvor Gud har noen kjemper som han skapte og som han kommer til å vekke. Er det noe man må tro fordi det er Guds ord, eller fordi det er det man ønsker å si for å flytte problemet enda lenger ?

Nei, om man forstår med hjernen vår, snudd mot vestlige verdier. Tenk at kjemper skulle bli vekket av Gud for å spise oss. Jeg har tenkt mye på myten. Men kom ikke lenger. Er jeg ateist ?

Jeg sier da at ateister finnes fordi de er personer som tror mest på det daglige livet. Det er krig, man dør, man føder nye barn, man må eller ikke jobbe. Så trenger man kjemper som eter mennesker fordi man ikke tror lenger på Gud ?

Hvorfor må det da være en Gud som har skapt alt sammen ? hvor står ateisten i bildet ? Finnes det noe høyere enn meg ? Det er jo regjeringer som styrer våre syn om livet. Slik må du leve, sier de. 

Kan ateister ha det rett ? Nesten, da Gud er jo usynlig for alt og alle. Jeg har jo tvilt mye. Jeg innrømmer det. Jeg har vært ateist. Men det er som å ha regn lenge, da mister man forståelse av å ha en dag med sol og blå himmel.

Slik er det også med alle tro, alt man påstår, vet og kan. Vi er nå i en kjempevanskelig fase ; der alt og alle er diskutert. Hundens år er noe utfordrende. Man snur på alle steiner, og man kritiserer at det finnes steiner å snu.

Slik er Guds vilje. Noe alvorlig skjer der ute. Krigen i Syria er menneskets drøm. Mareritt for andre.En del ateister- de som i tillegg har penger og tro på at penger kan kjøpe og bygge alt- er der for å tenke seg langt der oppe. de skapte krigen i Syria, og det spiller ingen rolle fordi de ser oppe, mot stjerner. Mye av skatten går til det formålet. En drøm for dem, et mareritt for andre.

Mens verdens rom er målet for ateister som styrer verden, så er Guden jeg traff mange ganger et eller annet sted. Jeg klarer ikke å innbille meg at jeg har skapt et bildet av Gud som vet, kan og hører alt, fordi jeg tror på at noen kan dette. Nei, jeg vet ikke, jeg var ateist. Så etter første møte, da trodde jeg, jo. For det er helt noe annet enn det jeg kan tenke meg. Derfor må en være udmyk foran det store bildet.

Jeg kan nemlig ikke peke på et kart da kartet er ikke riktig verktøy, samtidig på grunn av at mange tror på Gud, og som har også en del av bildet... i hodet sitt. Men jeg vet at Gud finnes. Jeg var der, nok for å vite at det er helt umulig for oss å tro at vi er best på alt.

Det jeg lurer på er hvorfor må vi da bygge sannhet på verdier som kunnskap ? når kunnskapen vi har som mal er menneskeskapt ?

Er ikke det jeg skrev nok for en ateist for å vurdere at noe eller noen kan ha skapt alt og alle, selv før det ikke finnes noen ting- " før, så var det ingen verdens ting, det var mørkt". Er det ikke mørkt, hvor ingenting eksisterer, før du begynner å drømme eller ha mareritt ?

Så klart at det var ikke noe å se før. Men før alt var svart, der ønsker jeg å se. For før man sover, så må man gå til seng. Så hva skjedde før ?

Planen var for Gud å ha et Paradis som skulle vare i hevig tid. Noe har skjedd, ellers så hadde vi da sett hvordan Himmelen var. Så vi måtte ha det helt svart.

Finnes det da ingen del av sannhet i myter ? kan man være enig at sannheten er basert på myter ?

Det ser ut som en hel univers etter Big Bang, i mitt hodet. Finn ut hvordan drømmer eller mareritt oppstår i hodet vårt, og da finner du Guds hemmelig rom. 

Gå til innlegget

Uetiske reklamer og utalelser i fredagens A-magasinet

Publisert 11 dager siden - 117 visninger

Om man har reklamer ? Ja, for mye. Om noen ikke bryr seg om innhold ? Ja, for mange. Om noen ikke bryr seg om etisk retningslinjer for å uttale seg om saker? Så klart. Reklamere er når en ønsker oppmerksomhet.Kan ingen lese A-magasinet før den sendes i trykken ?

Jeg brukte Aftenposten for å lære norsk. Jeg liker konseptet med magasiner, da det handler om å fortelle noe annet enn nyheter man har fått hele uka i forveien. Man har VG for slikt.Noen greier til å med å spekulere, og da har man nyhet. VG, først, så Se og Hør.

Konseptet bak et magasin som A er grei, den. Bladet er stort nok og det er alltid spennende artikler å lese. Jeg likte at saken om jenta som skal pendle to hundre kilometer med bikkjer er sist, for da tenker man på kvinnedagen.

Da er det hvert fall fredags kos, noe annet enn det som reklameres for ukadagene. Nei, er du klin kokosnøtt ? fredagen er ikke dagen for taco, og lørdag ikke dagen for pizza. Dager heter ikke taco og pizza. Herregud, handler dager kun om mat ? 

Slik er mine etiske dager. Logikk, respekt for historien, og man lytter, gjør og handler etter lover og regler. Man lytter mer enn man handler.

Så nå havner fredagens A-magasinet i søkelyset mitt når jeg ser på at reklamer har begynt å snikke seg der, nesten overalt. Av 78 sider, så har man 23 sider med reklamer, minus en side som er på grensen av å handle om polets kultur. Greit å vite hva slags vin man kan drikke med maten, men når jeg ser at Cola er nesten på alle bildets hjem, da har du ingen sjanse for å sette en Loupiac 98 på bordet. Hvert fall ikke hos oss, da kona er der å si taco på fredag, og pizza på lørdag. Det hjelper ikke å si at den er hjemmelaget. Det er ingenting som er laget hjemme når det handler om matvaner man plutselig får fordi man bare har det servert på reoler. 

Jeg lærte fra flinke etiske lærere at man kan ikke og ikke kan blande kulturer sammen, at man må være sikker på kilder, at man må ha samtykke på bilder, og at det er forbudt å reklamere for et produkt ved hjelp av barn og ungdommer. Kun maten kan være blandet, veien man tar for å lage barn er der fortsatt komplisert. 


Slik er det da også at reklamer som publiseres i aviser, selv om de betaler- og det betaler sikkert mye da det er bare hundre sider- kan bli sett som om de er i tråd med etiske retningslinjer til, der, magasinet til Aftenposten.  

At Toro er kjent i hjemmene- nå med en ny base med chili- betyr det ikke at aftenposten selger krydret ord som en må tygge lenge. Er det sjefen som tuller med ansatte ? At Toyota er en kjent aktør på veien betyr det ikke at A er der å sponse den siste tiden fra bilmerkets verden- før det er for seint. For seint for Toyota er 2020, da de går sikkert over til elektrisk kjøretøy. Så bilen er så langt hybrid. Er det mange journalister i Aftenposten som er for hybrid, eller er det fordi reklamebransjen betaler det de må, og at man aldri ser innholdet, kun beløp på konto, kun lønn på slutten av måneden ?

Må jeg være der å varsle om det uetsike ? er det bare meg ? sikkert. 

For, kunne man ikke ha hundre sider med bare artikler ? Må vi også ha reklamer ? er aviser den nye tv-en vår når man er der ute å være lei av å betale lisensen fordi kun en kanal har monopol ?

Hva med HTH kjøkken ? har ikke vi kjøkken hjemme ? Fornebu S ? nei, de må ha trikken for at jeg skal handle dit. Er det noe vits med reklamer ?

Reklamer viser jo kunnskap om oss selv.

Kun en idiot måtte finne en bjørn for  å holde en pose foran et kamera for å reklamere om " vill(e) " bringebær. Er bringebær så ville, at selv bjørner er snille for å stoppe en kort hale foran kamera til en som tror på at bjørnen kommer for å  holde i labbene en pose med bringebær ?

Idiot fordi alle vet at bjørner er så ville at de går selv etter mat. Turister på Svelg-bar ( jeg også kan reklamere ! ) vet hva en isbjørn kan gjøre med maten inn i et telt. Mat der, menn her. Menn er mat. Men bjørnen er brun, der ! Det er ikke en isbjørn. Bare vent på bjørnen som ønsker å selge bringebær som du kan plukke selv. 

Igjen en bil, som er stor og små. Ingen som kan bøye adjektiver lenger ? Det heter enten stor eller liten, store og små, ikke stor og små sammen. Ja, som dere forstår, veien til å bli fornøyd er lang.

Så langt har jeg samme figur som fiskeren, som side 29 viser bildet av. Jeg er ikke glad i å fiske dårlig fisk.Misfornøyd med fisking ? Da må du finne en annen jobb å gjøre.

 Jeg kunne brenne den, men jeg bruker den for å varsle. Greit med spørsmål, men når det handler om misbruk av makt overfor tematikken

" barn og ungdommer ", så sitter ikke jeg stille. 

Toyota igjen, siste side. Slik så jeg på bildet :

Leste først " venn dere til å se meg her oppe". Ja, man ser noen...et barn, som er glad å stå på podiet. Hvor er bildet tatt fra ? hvitt vegg, det kan være hos hvem som helst. Oi, gutten har da mistet et bein. Nå stoppet jeg blikket på noe.

Hva har det med Toyota å gjøre ? Er det fordi etiske retningslinjer hos bilprodusenten er " mobility for all" ? Måtte dere ha et barn for å reklamere at dere sponser paralympic  games ? Er det gutten som har spurt om bli fotografert ? fordi han liker Toyota ? eller fordi han drømmer om å være med på OL ? Vet gutten at han har vunnet første plass fordi han ikke kan bli med, da han ikke er myndig ? er det en drøm der fordi Toyota kommer til å være bilen som han kan stitte på med ?

Jeg slutter der for å gi dere løsningen til gåten.

Bildet er uetisk. Ikke bare at ingen bruker barn for å reklamere for produkter som kun voskne kan kjøpe- ( side med Coop er på samme nivå. barna liker ikke lave priser som de voksne !)  det vil si at barn kan aldri støtte produkter som myndige får lov å bruke...

MEN at bildet er både uetisk og ulovlig fordi nederst står det :

"Toyota Motor Corporation. All rights reserved ".

Ja, hva slags rettigheter er det snakk om ? er barnet med et bein Toyotas rettighet ?

Så dette var for reklamer. Nå med uttalelse av journalister som skriver om saker som publiseres, og som alle tror som  " så bra skrevet".

Mye bra har blitt skrevet før, men trenden er å slutte å tenke seg om det man skriver fordi man har tittel som henger på veggen.

Overleger gjør da mye rart fordi de er viktige personer for avdelinger. Journalister bruker spalter som om de er tilrettelagte for seg selv.

Beklager, men en ting må vi aldri skrive om som kommer fra Retten og Politiets etterforskning. Man skriver ikke om drap når man har drapsmannen der ute.Særlig når drapsmannen er fortsatt fri.

 Man kan enten stille spørsmål, ja, det var du i 1986, hva skjer ?

Men da må de rette personer uttale seg om saken. Atter men om tro at man skriver fint fordi man elsker spenning, da er det over en grense.

Og den grensen går på. side 43, å sammenligne krim-sjanger som er identitet til nordiske land, med en sak som en spør om den kan " endelig bli løst ? "

Så jeg reagerte kraftig på en setning. Og det er nok for meg å bruke tid for å skrive innlegg :  

" Få endelser har vært viktigere for nordisk krim enn drapet på Olof Palme 28. februar 1986 ".

Kan du gjerne definere hva nordisk krim for meg ? Hva er få endelser, forresten ? Vil det si at uten drapet, så er det ingen påskekrim ?  Hva har et drap å gjøre med nordisk kultur ?  Oi, drapet står i tråd med våre etiske retningslinjer om nordisk krim !

Har Norge, Sverige, Danemark, Finland, Island en egen identitet som hentes fra virkeligheten ? og uten virkelighet så er det slutt på bøker som handler om kriminalitet ?  Få endelser : er det en slik hendelse som er definisjon på krim at drapet hvor drapsmannen er på frifot ? Jeg lar dere tenke over dette :

Påse at ingen journalister tar bilder av familien deres, at ingen navn står i aviser, for dere kan bli plutselig inkludert i sjanger "nordisk krim" i morgen.Når personen er død, da er det ingen vei tilbake for å reklamere om sannheten. For reklamere om drap handler om å tro på at vi vet hvem som gjorde det, og at man ikke tror på etterforskning og dens teknologi. 

Det finnes nemlig ingen bytterett etter tredve dagers bruk. Siden Olof døde i 1986, det må finnes da renter, eller hva ?

Når alt kommer i trykken, da er det for seint. Da heter det at drapet på Olof Palme sørger for salg av vinterkrim, siden dette har vært viktig for nordisk krim. Februar er vinterferie.

Ikke dø mens det er Påske, da er det enda verre !

Gå til innlegget

Byggeskandalen hos frimurer, finnes det ?

Publisert 12 dager siden - 167 visninger

For to hundre og fire år siden, så var jeg da engelsk, så det er vanskelig å ha peiling på om det er sant at det er første gang man har skandaler som omtales slik at Stortingspresident går ned syv hundre tusen i lønn. Det hadde vært greit for meg å tjene 700 000, da hadde jeg gått uansett opp i lønn. Finnes det virkelig byggeskandaler hos frimurer ?

Sju hundre tusen som en går ned i lønn ! Ja, fra hvilket lønnstrinn ? Hvor tjener man som Stortingpresident ? Man blir bare sjokkert ved å lese dagens Aftenposten. Så ille er det at det ser ut at man ikke får puste, da mange setninger mangler mange komaer. Men slik er det sikkert å være politisk kommentator ?

For sju hundre tusen, da hadde ikke jeg gjort en dårligere jobb enn den jeg gjør, men det hjelper med motivasjonen. Det er mye penger i måneden, og det ser ut til at noe stemmer med frie murer når losjene er hemmelige. Man får mye mer ut av felleskapet da Presidenten hadde glemt at han hadde arveoppgjør med en verdi på to hundre millioner kroner. Beklager, den hadde jeg glemt, dere vet, det finnes jo steiner med flere hjørner- referansen til traduksjonen av the corner stone. Nei, Gud elsker personer med flere aspekter, ikke noen som sitter stille i et hjørne.

jeg er ikke så flink med matematikken, men liker å se på grafer, med tall som forklarer godt prosesser. Jeg har jobbet som bilmekanikker og er nå ekspert på analyse. Så den tunnelen under Stortinget er noe underlig. Ja, om det er betongen som koster mer, eller om det er fordi svingen var feil, man ser at det går opp med disse pengene. Avsnittet heter da Stortingets byggesprekk. Jeg kan gjerne kalle dette for en etappe fra Le Tour, om det er de ski, eller de Norvège. For en oppoverbakke, gitt. 

Den regnes ikke i prosent, nei men det kan være en etappe i Alpene, det. Litt mer seriøst nå. Presidentskap vedtar å rehabilitere Prinsens gate 26. Det betyr noe i den gate, som ikke ser ut lenger. Greit, er det da noe uvanlig ? Nei. Det som ikke stemmer er jo tallet på slutten. Regningen som jeg sier. De sier budsjett. Sytti millioner !!!

Hva er det som koster slik ? 70 millioner. Vi er nå over fem millioner innbyggere, så det kunne ha vært godt å få litt derfra. Men greit, slik er det også med frimurer. De vet hva som må rehabiliteres, og at det må koste mye. Jeg har en slik person hjemme. Kona som støvsuger åttende marsj for å markere at jeg ikke støvsuge, men som er egentlig kvinne resten av året. Og det er merkelig, men ting som for meg er dyre, er langt unna trinnet hos min kone. Det vil si at isteden for å kjøpe et hus på rundt to millioner, så henter hun informasjon fra en eller annen netside hvor hun finner liknende hus ; som koster tolv millioner. 

Må ting virkelig koste så mye ? Er gata full av gamle ting og tang, eller er det et slott der ? Hvordan kan en si at noe trenger renovasjon og oppussing på opptil 70 millioner ? Der ser man at noe er galt. For " budsjettet " som jeg endelig kan stave riktig har nådd topper som ligner le Pic du Tourmalet. Jeg tok et norsk navn : Tor og male. Må frie murer som er bygd etter guddommelige skikk og bruk koste to milliarder og trettito millioner norske kroner ? 

Har jeg vært med på å betale en del av dette, med skattepengene ? Kommer jeg til å betale noe ? eller er dette tatt fra egen konto ? Jeg mister armer og bein, og tenker nå at det ligner italiensk mafia, russisk rullett, blandet med fransk korrupsjon. For det er ikke å lure. Ting som folk kaster oppi kontainer som står i en eller annen miljøstasjon er der nede. Verdier av ting man bygger- med eller uten tillatelser er plutselig uten verdi. Man ser jo tykk røyk i Oslo i disse dager. Som man kan se, så er papirer uten verdi, da alt brenner.

Er ikke frimurer kjent med resirkulering, gjennvinning, beskyttelse, bevaring av gamle ting? Måtte det være så dyrt ? Finnes det ikke noe gjenbruk i Norge ? Hva er det som kommer til å koste oss over to milliarder ? Er ikke en gate en gate ? Er det fordi gata heter Prinsen ? Eller er det en bank de bygger ? Er ikke en tunnel,  en tunnel ?  Betong,betong ? Asfalt,  asfalt ?Eller er det fordi vi ikke har samme syn på hva ting egentlig koster ?

Greit, da ser det ut til at det virkelig finnes byggeskandaler når man beregner at prosjektet koster 70 millioner for så å skrive 2,3 milliarder over.

Ops, beklager, det var ikke det jeg måtte mene ! 

Gå til innlegget

Vin, poulet og promille

Publisert 15 dager siden - 81 visninger

Druer er en fantastisk oppfinnelse, tall fra salg av viner beviser at vi aldri kommer til å bli ferdig med debatten. Er vin bra for helsa ?

Druer og dyrking av vinranker er et real fag. Så real at man trenger noen som kan fortelle oss om nyheter som enten står eller ligger på reol. Real reol er det også et fag. Skal vinen ligge, stå, når må en snu flaska, og hvorfor druer aldri tåler kulda.

Etter skandalen om både falske, og produksjon av berømte viner i 2008- der man går på " poulet ", så blir det vrient å finne ut av om opprinelse av viner man kun kan kjøpe på " polet". For noen har definitivt klart å lure de proffe. Siden viner ble importert til USA- hvor Cola er overalt, så var det liksom " une coupe ".

Det er uten tvil en haug med historier bak hver flaske, selv de nyere modeller, og man kommer adri til å vite alt om viner, som alle liv bak enhver komposisjon.

Selv med erfaring, trenger man noen som har gjerne en bibliotek hjemme om historien bak hver gård, slott, eller terreng. For man trenger først jorder. Når man får vite at det bare er et kryss som skiller fire av de mest berømte Champagnes, da lurer man på om ekspertene greier å vite om noen druer fra naboens jorder rulla ned i de dagene det blåste mye. Nei, det er utrolig å stå der å lure hva man kan handle denne gangen. 

Vin er som musikk. Ikke bare at man har forskjeller mellom hvert år- men at man har også forskjeller med selve produksjonen, som betyr at plutselig står man med en solist i hånda, mens ingen andre løper kjøpe hele reolen. Så det er bare å kjøpe- notere ned for å forminske problemstillingen som er " når får man endelig vite om vinen er bra for helsa ". 

Jeg har da notert ned, etter mine tredve års erfaring som alkohol- liker, at vin er drikkendes kun med mat ved siden av. Veldig få viner kan drikkes som apéritif. Rosé-en er uten problem en farge man kan begynne med. Champagne er noe som gjør susen, men det er så mye diskusjon om hvilken er best- aldri hør på de andre der !- så er det bare å notere ned. For Champagne kan være salt på grunn av tørre bobler. Og glasset er også det som en må passe på. Der har man skoler for å si det mildt. Drikkeglass er ikke glass " dit " drikk. 

Man trenger ikke være spansk italiensk, fransk for å elske viner. Jeg har notert at en kan bomme like mye ved å male veggene på toalett for viner og øl er laget for å hjelpe hverdagen til de stakkars munkene. Munker er de som har stiftet de meste av alle bryggerier verden over fordi det var mye ( tyske ) mass, og vonde opplevelser. De kunne kun se at verden var i krig, tok imot alle som manglet et bein, en arm. Så de trengte en løsning.

Alkohol ble oppfunnet og det hjelper så godt som det hjelper lite. Hvert fall så noterte jeg ned at alkohol er farlig når man har hatt en dårlig dag, mens noen enheter er ikke så snill med hjernen som andre. Min favoritt enhet er pastis. Slik blir jeg beruset, og jeg vet hva grensen er, og mål og behov. For mye av det, så må jeg finne senga. Jeg noterte ned at noen alkohol blir man glad av, mens man blir virkelig sint av når man drikker for mye av andre type alkohol.

Så kjøre bil, gressklipper, sykkel, noe med tre, fire, fem eller seks hjul er bare tøy for de som er edru. Druer med e foran. Jaja, mange tulleprater og jeg mener at viner har utformert språk og dialekter. 

Så hvordan skal Norge se ut om hundre år ? Som Frankrike, Spania eller Italia. Det er en kamp mellom vin, øl og wiskies, så vi ser en tendens til å ligne på de store produsenter. Import har økt betraktelig, som er et bevis på at nordmenn ønsker å ha sin egen identitet. 

Må vi likevel spille helsa vår for å finne ut om man har en identitet å bygge opp, takket være rød, rosa, hvit, gulaktig vin er et annet spørsmål. Så jeg har forståelse for at mange er imot, bare man kan ha klar definisjon på hva helsa er for noe. Modération heter det. 

  

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Messias eller Lucifer?
13 minutter siden / 286 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
16 minutter siden / 705 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
19 minutter siden / 705 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
23 minutter siden / 705 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
24 minutter siden / 407 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
rundt 1 time siden / 407 visninger
Kersti Zweidorff kommenterte på
Drittlei!
rundt 1 time siden / 171 visninger
Ragnar Kristoffersen kommenterte på
En svekket statsminister
rundt 1 time siden / 815 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Drittlei!
rundt 1 time siden / 171 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Fosser fram på meningsmåling
rundt 1 time siden / 622 visninger
Les flere