Bendik Storøy Hermansen

Alder: 20
  RSS

Om Bendik Storøy

Følgere

Hva skjer Hanvold?

Publisert 13 dager siden

For noen dager siden leste jeg et facebook innlegg som Jan Hanvold la ut og som jeg reagerte sterkt på. Jeg kjente på frustrasjon og irritasjon, og at jeg blir lei meg.

Han angriper de såkalte ‘’Globalister og fanatiske grønnskollinger’’ som snakker om verdens undergang, og går til personangrep mot Greta Thunberg. Det han skriver om henne gjør meg irritert, for han omtaler henne som ‘’en psykisk syk jente ifra nabolandet, som hyler ut sitt budskap om verdens undergang. Bare, å se uttrykket i ansiktet hennes, vet vi at hun ikke er vel bevart.’’

Litt senere i innlegget går han til angrep på mennesker som forteller om sine vonde opplevelser i kristne sammenhenger. Bakgrunnen for dette angrepet er Disco, en film om en tenårings vanskelige liv i en karismatisk sammenheng, som nå går på kino. Hadde jeg vært en del av Hanvolds forståelse av bibelen og kristendommen så tror jeg at jeg også ville fått vonde opplevelser i kristne sammenhenger.

Hanvold omtaler disse menneskene som kristne avhoppere og beskriver dem på en måte som jeg synest er krenkende: ‘’Det som er felles for disse, er at de har overført sine personlige problemer til menigheter og organisasjoner. Og er ikke istand til, å se sine egne feil og mangler. De har aldri fungert sosialt, å har store personlige problemer. Som de ikke tar et oppgjør med.’’

Er det slike personangrep vi kristne skal drive med? Nei, selvfølgelig ikke, dette var ikke det Gud eller bibelen har fortalt oss å gjøre, vi skal elske vår neste. Vi skal vise ydmykhet mot andre mennesker. I 3. Mosebok 19:9-18 kan vi lese om å elske vår neste. Kort sagt: Vi skal elske vår neste som oss selv. For hvem av oss ønsker vel å bli skadet av sladder eller onde gjerninger? 

Når det gjelder Jan Hanvolds angrep av Greta Thunberg, har det kommet mange sterke reaksjoner fra folk, noe som er veldig forståelig og på sin plass. Slike personangrep er ikke noe vi kristne skal gjøre, vi skal ikke krenke folk med slike ord, dette er en handling av Hanvold som jeg tror mange kristne er uenige i. Det er så altfor langt over grensen å snakke slik om mennesker på denne måten, som ‘’psykisk syk’’ og ‘’ikke vel bevart’’.

Hanvold gleder seg over å være godt forankret i Bibelen. Men i den Bibelen jeg leser, så kan vi lese  hvordan «Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse», slik Paulus skriver i sitt brev til menigheten i Galatia. Det er dessverre lite å spore av dette i hans angrep mot Greta Thunberg. Jeg ser dessverre altfor lite av de bibelske verdiene i det Hanvold skriver, og jeg forstår ikke hvorfor han skriver noe sånt på facebook, er det bare for å provosere?

I bibelen har vi mange tekster som handler om å møte mennesker med kjærlighet, fred, vennlighet, godhet, ydmykhet og selvbeherskelse. Dette er noen av ordene som bibelen har stort fokus på, men som jeg ikke kan se i innlegget Hanvold skrev. Hvor er kjærligheten? Hvor er ydmykheten?

Det er skummelt å kritisere andre mennesker på denne måten, og det er sårt at det skal bli sånn fra Hanvold, han som ‘’skal’’ være en ‘’stor kristen leder’’. Jeg skulle ønske, for alle de som følger Hanvold og ser han på tv, at han kunne vært et stort og sunt forbilde, men jeg tviler på at det er så mange som ser på han som det etter dette innlegget. Jeg håper at Hanvold leser dette innlegget og kommentarene som har kommet på hans Facebook-innlegg, og jeg håper han tar lærdom av situasjonen og skjønner alvoret med å krenke mennesker på denne måten.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
24 dager siden / 1869 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
16 dager siden / 1606 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
25 dager siden / 1577 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 1548 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
15 dager siden / 1418 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1353 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
13 dager siden / 1305 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
28 dager siden / 1167 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere