Bendik Storøy Hermansen

Alder: 20
  RSS

Om Bendik Storøy

Ettåring i Trondheim Frikirke

Følgere

Hva skjer Visjon Norge?

Publisert 5 måneder siden

I går gikk Visjon Norge langt over streken da en TV-predikant ba folk om å gi penger til Visjon Norge med løfte om at Gud skulle bevare barna deres fra Corona-viruset. Jeg må bare spørre, når var det Visjon Norge som starta å bestemme hva Gud skal gjøre?

Jeg kjenner jeg blir lei meg atter en gang av at Visjon Norge skal få mennesker til å betale penger til de for å redde seg selv. Hva slags blasfemi er det? 

Mot slutten av programmet skulle predikanten be for bønneønskene som hadde kommet inn i løpet av kvelden. Da tilbød han også foreldre å kjøpe beskyttelse mot det nye coronaviruset Covid-19.

Jeg kjenner at jeg blir fysisk dårlig av og høre dette. Det er bare så vanvittig trist av Visjon Norge og faktisk synke så lavt. Det er så grenseløst umoralsk! 


Erik Andreassen sa ‘’Hva man kan bruke CORONA-frykten til? Samle inn penger til Visjon Norge. "Dekk barna dine med et offer. Gi 2020 kr og tro Gud. Som Guds profet sier jeg: ingen skade skal skje dem." Dette er anti-kristendom. Grov utnyttelse av evangeliet og av sårbare msk. Jeg blir så sint.’’


Jeg er så enig med det Erik Andreassen sier her, man skal bare ikke oppfordre folk til å gi av sine penger. Vi har aldri hatt den makten til å bestemme hva Gud skal gjøre, så hvorfor late som? 


Visjon Norge må skjerpe seg, dette er rett og slett umodent, teit og lavmål! 

Jeg har mista tellinga på hvor mange ganger jeg har vært oppgitt og lei meg fordi Visjon Norge og Jan Hanvold kommer med ting som ikke hører hjemme på en ‘’kristen’’ tv-kanal.  men dette toppa det hele! 

Det er ikke greit å bruke forvridd og destruktiv teologi til å utnytte sårbare mennesker til å gi penger til en TV-kanal. Det har absolutt ingenting med Guds rike å gjøre! 

Gå til innlegget

Hva skjer Hanvold?

Publisert 10 måneder siden

For noen dager siden leste jeg et facebook innlegg som Jan Hanvold la ut og som jeg reagerte sterkt på. Jeg kjente på frustrasjon og irritasjon, og at jeg blir lei meg.

Han angriper de såkalte ‘’Globalister og fanatiske grønnskollinger’’ som snakker om verdens undergang, og går til personangrep mot Greta Thunberg. Det han skriver om henne gjør meg irritert, for han omtaler henne som ‘’en psykisk syk jente ifra nabolandet, som hyler ut sitt budskap om verdens undergang. Bare, å se uttrykket i ansiktet hennes, vet vi at hun ikke er vel bevart.’’

Litt senere i innlegget går han til angrep på mennesker som forteller om sine vonde opplevelser i kristne sammenhenger. Bakgrunnen for dette angrepet er Disco, en film om en tenårings vanskelige liv i en karismatisk sammenheng, som nå går på kino. Hadde jeg vært en del av Hanvolds forståelse av bibelen og kristendommen så tror jeg at jeg også ville fått vonde opplevelser i kristne sammenhenger.

Hanvold omtaler disse menneskene som kristne avhoppere og beskriver dem på en måte som jeg synest er krenkende: ‘’Det som er felles for disse, er at de har overført sine personlige problemer til menigheter og organisasjoner. Og er ikke istand til, å se sine egne feil og mangler. De har aldri fungert sosialt, å har store personlige problemer. Som de ikke tar et oppgjør med.’’

Er det slike personangrep vi kristne skal drive med? Nei, selvfølgelig ikke, dette var ikke det Gud eller bibelen har fortalt oss å gjøre, vi skal elske vår neste. Vi skal vise ydmykhet mot andre mennesker. I 3. Mosebok 19:9-18 kan vi lese om å elske vår neste. Kort sagt: Vi skal elske vår neste som oss selv. For hvem av oss ønsker vel å bli skadet av sladder eller onde gjerninger? 

Når det gjelder Jan Hanvolds angrep av Greta Thunberg, har det kommet mange sterke reaksjoner fra folk, noe som er veldig forståelig og på sin plass. Slike personangrep er ikke noe vi kristne skal gjøre, vi skal ikke krenke folk med slike ord, dette er en handling av Hanvold som jeg tror mange kristne er uenige i. Det er så altfor langt over grensen å snakke slik om mennesker på denne måten, som ‘’psykisk syk’’ og ‘’ikke vel bevart’’.

Hanvold gleder seg over å være godt forankret i Bibelen. Men i den Bibelen jeg leser, så kan vi lese  hvordan «Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse», slik Paulus skriver i sitt brev til menigheten i Galatia. Det er dessverre lite å spore av dette i hans angrep mot Greta Thunberg. Jeg ser dessverre altfor lite av de bibelske verdiene i det Hanvold skriver, og jeg forstår ikke hvorfor han skriver noe sånt på facebook, er det bare for å provosere?

I bibelen har vi mange tekster som handler om å møte mennesker med kjærlighet, fred, vennlighet, godhet, ydmykhet og selvbeherskelse. Dette er noen av ordene som bibelen har stort fokus på, men som jeg ikke kan se i innlegget Hanvold skrev. Hvor er kjærligheten? Hvor er ydmykheten?

Det er skummelt å kritisere andre mennesker på denne måten, og det er sårt at det skal bli sånn fra Hanvold, han som ‘’skal’’ være en ‘’stor kristen leder’’. Jeg skulle ønske, for alle de som følger Hanvold og ser han på tv, at han kunne vært et stort og sunt forbilde, men jeg tviler på at det er så mange som ser på han som det etter dette innlegget. Jeg håper at Hanvold leser dette innlegget og kommentarene som har kommet på hans Facebook-innlegg, og jeg håper han tar lærdom av situasjonen og skjønner alvoret med å krenke mennesker på denne måten.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere