Amalie Gunnufsen

Alder: 23
  RSS

Om Amalie

Følgere

Alle norske barn har krav på trygghet

Publisert 10 måneder siden

I disse dager samles familier fra hele landet for å drikke solo og spise kvikk lunsj, samtidig er det rundt 40 barn med norsk statsborgerskap i flyktningleirene i Syria som ikke en gang får komme hjem til Norge.

 Det er norske barn som opplever ting ingen barn bør oppleve. Norge har et ansvar for å få disse barna i sikkerhet. Når Norge ennå ikke har klart dette bør regjeringen ta påskeferie med dårlig samvittighet. Å hente barna hjem bør være utenriksministerens høyeste prioritet, og nå har det gått for lang tid.

Situasjonen i leirene er krevende og uoversiktlig, men samtidig har vi i flere år visst at norske fremmedkrigere dro til Syria med barna sine. Vi visste at norske fremmedkrigere fikk barn i Syria, og vi har visst at ISIL var nær et tap. Historiene om barna i flyktningleirene har vi hørt om i flere måneder. Arbeidet med å få barna hjem tar for mye tid og preges av for lite politisk vilje.

Utenriksministeren peker på at det er vanskelig å hente barna ut fordi det er vanskelig å identifisere hvilke barn som er norske statsborgere. Det verste utfallet av det problemet er at vi redder barn som viser seg å være statsborgere i andre land, og selv det er tross alt bra og humant. Det er klart at det er krevende å hente barna ut av et område som i så mange år har vært preget av krig og konflikt, men det er ikke et godt nok argumenter for at regjeringen ennå ikke har sagt at nå skal vi prøve å få barna i trygghet. Barna i leirene straffes hardt for noe deres foreldre har gjort, da holder det ikke å skyve en komplisert utenrikspolitisk situasjon foran seg.

Det er ikke bare de politiske forholdene rundt leirene som er kompliserte. Ine Eriksen Søreide er utenriksminister i en regjering med et FrP som sliter på målingene og prøver å score enkle politiske poeng på denne vanskelige situasjonen. Jeg mener det er selvsagt at utenriksministeren bør reagere når Per Willy Amundsen sier at det er selvskading å hente barna hjem. Det er en drøy påstand og regjeringen må ha en høyere moralsk standard enn FrPs enkle populistiske poeng.

I kjærlighetens høytid bør norske politikere tenke over hvilken side av historien de vil stå på. Barna i leirene er samfunnets mest sårbare og det er klart at vi skal gjøre alt vi kan for å få dem i trygghet.  

Amalie Gunnufsen,

Sentralstyremedlem i Unge Høyre 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
13 dager siden / 1823 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1720 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
11 dager siden / 1693 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1451 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
4 dager siden / 910 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
7 dager siden / 862 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
18 dager siden / 843 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere