Steinar Hopland

Alder: 0
  RSS

Om Steinar

Følgere

Den avdabbende Bibel-entusiasme

Publisert 9 måneder siden

Vi registrerer en smule motstand her og der, men gleder oss virkelig over alle de muligheter som fortsatt byr seg i vårt sekulariserte norske samfunn.

Overskriften er en formulering fra et intervju Vårt Land gjorde med meg for kort tid siden (Vårt Land 9. september). Temaet var at enkelte rektorer i ungdomsskolen takker nei til å få besøk fra Gideon med det formål å gi klassene et to-språklig ny-testament. Et arbeid som vi har holdt på med siden 30-tallet. Og et virke som er mer aktuelt enn tidligere fordi innføring i kristendommen oppleves mer tilfeldig og uklar nå enn det som var beskrevet i tidligere læreplaner.


Ikke hovedinntrykket

Denne uken sendte vi 1.200 slike bøker til Sarpsborg for utdeling, det går ut brev til rektorer i Førde og Florø nå fra vår avdeling der, og det har vært gjort en tilsvarende innsats i Molde.

Eller sagt litt populært: Vi er i støtet en rekke steder i landet, hvor vi i som regel slipper til. Likevel stopper vi opp litt når vi møter en stengt dør, noe jeg fortalte Vårt Land om ved samme anledning. Men dette er heldigvis ikke hovedinntrykket. Skulle vi uttrykke vår hoved-bekymring for vår skoleutdeling måtte det være at vi gjerne kunne ha sett at vi var enda flere yngre budbringere. Vi har forøvrig delt ut nær 70.000 ny-testamenter de to siste år.


I fengsler

Vi noterer oss med glede at vi slipper til i fengsler og at vi nå skal i møte med ledere for tros- og livssynsspørsmål i Forsvaret. Så er vi undrende til det som skjer enkelte steder i hotell og overnattings-næringen. Også der er vi ønsket velkommen mange steder og møter hotelleiere og drivere som synes det forsterker deres totale tilbud at en bibel eller et nytestament kan være tilgjengelig på rommet, slik det har vært i Norge fra 1930.

Nylig hadde vi en stor utdeling i slike bedrifter rundt de vestlandske fjorder. Men så finnes også de enkeltstående, kanskje mer trendy, storhoteller i byene hvor stylistene finner at boken ikke matcher interiøret og det de ønsker å uttrykke gjennom valg av stil (!), hotelldirektøren som mener Bibelen er «utdatert», og dem som foretrekker FNs Menneskerettigheter og plasserer Guds ord på lageret.


Støvet fra byen

Da husker Gideon på han som sa dette når han lærte opp folk til å møte avslag: «Tar de ikke imot dere i en by eller et hjem, gå bare derfra. Rist støvet fra byen fra føttene deres og vær ikke mer bekymret for disse menneskene …».

Vi vandrer videre, faktisk med freidig mot, registrerer en smule motstand her og der, men gleder oss virkelig over alle de muligheter som fortsatt byr seg i vårt sekulariserte norske samfunn. Hver eneste tilbakemelding vi mottar på telefon eller epost om at boken har skapt en livsforvandling takker vi høyt for!

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2418 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
26 dager siden / 1871 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1115 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 913 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
28 dager siden / 671 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
11 dager siden / 599 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere