Kjell Ove Kleivenes

Alder: 75
  RSS

Om Kjell Ove

Pensjonert lærer, litt opptatt av norsk midtøsten-politikk, gudstjenestefornyelse og sykling.

Følgere

Norges bidrag til terror

Publisert 12 måneder siden - 218 visninger

NORGES BIDRAG TIL TERROR

Ayla Shapira var elleve år da en 16 år gammel palestinsk gutt, en av disse "steinkasterne", kastet en Molotov-cocktail inn i bilen hun satt i, og hele hodet hennes stod i flammer. I tre år har hun nå gått med heldekkende ansikstmaske for å beskytte huden. Ansiktet er deformert. Hun fikk fortelle sin historie til en gruppe medlemmer av EU-parlamentet, som gav henne stående applaus.

De palestinske myndighetene har i mange år gitt terrorister lønn i henhold til antall år i fengsel, og de formaliserte ordningen i en regjeringserklæring i 2010.  Gutten fikk 14,5 års fengsel, som etter lønnstabellen i erklæringens artikkel 23 gir han en månedslønn på 14100,- kr., eller tre ganger palestinsk gjennomsnittslønn, og en pensjon ved løslatelse tilsvarende oberst-løytnants lønn. Lønnsskalaen går opp til 30 år eller livsstidsstraff, som gir en månedslønn på 28200,- kr. etter dagens shekelkurs. Det gis tillegg til israelsk-arabiske terrorister. Ved løslatelse får en livstidsfange pensjon som for en senior generalmajor eller regjeringsmedlem. Løslatelse kan skje ved en fangeutveksling, som tidligere har gitt god uttelling, 1027 terrorister mot en kidnappet israelsk soldat. Tunnelene fra Gaza inn i Israel er bygd bl.a. for dette formålet.

Drepe jøder er det mest innbringende en palestiner kan foreta seg, og for palestinsk ungdom er dette sikreste vei til et liv i velstand for seg og familien. Utdanning blir lite interessant i forhold. Dette er derfor en effektiv måte å rekruttere terrorister på. Samtidig lykkes det palestinske myndigheter å få vestlige medier, politikere og menneskerettsorganisasjoner til å fordømme Israels fengsling av mindreårige, dvs. under 18 år. De to palestinske guttene som skar over strupen på familien Fogel mens de sov, var begge 17 år og altså også mindreårige. De har, som alle palestinske terrorister, fått heltestatus og blitt rollemodeller for barn og ungdom, som i skoleverket og gjennom offisielle medier lærer å hate jøder.

Det er betydelige midler involvert. I 2016 kom terroristlønningene på 1,285 milliarder kr. Sammen med godtgjørelse til familiene til «martyrer», kom terrorrelaterte utgifter på tilsammen 2,62 milliarder, eller vel 30% av utenlandsk bistand (Jerusalem Center for Public Affairs). President Abbas forsøkte å kamuflere disse utbetalingene med å overføre administrasjonen av dem til PLO, men ble raskt avslørt.

Organisasjonen Palestinian Media Watch har orientert norske myndigheter om at de deltar i finansiering av terror, og NRK "Urix" har satt søkelys på ordningen. Saken er også tatt opp i Stortingets spørretime, men alt fortsetter som før. I 2016 var Norges bidrag i følge Norad på 572 millioner kr., som plasserer palestinerne blant de ti største mottakerne av norsk bistand.  Under den rødgrønne regjeringen ble terrorist-lønninger av UD kalt «sosiale ordninger». Vår nåværende utenriksminister skal ha fått forsikring fra den palestinske presidenten om at det ikke er «norske penger» som blir brukt. Det dreier seg selvsagt om disponering av tilgjengelige midler, «norske» eller ikke. Finansiering av terror har høyere prioritet enn investering i infrastruktur, f.eks. vedlikehold av vannledningsnettet, som i følge israelske myndigheter lekker en tredel av vannet.  En internasjonal konvensjon fra 1999 kriminaliserer finansiering, direkte eller indirekte, "any use connected with terrorism". Samme forbudet finner vi i FNs resolusjon 1373. 

Våre myndigheters virkelighetsforståelse er tydelig at de palestinske lederne er troverdige bistandsmottakere og troverdige fredspartnere. 

Gå til innlegget

ISRAEL-BOIKOTT ER EN NAZI-KOPI

Publisert over 3 år siden - 715 visninger

Dette sier den britiske parlamentarikeren Michael Gove, som advarer mot dette "dødelige virus av anti-semittisme". Som kjent startet jødeutryddelsen med Hitlers oppfordring om å boikotte jødiske butikker. Så fulgte Krystallnatten, og historien kjenner vi.

Nå drar Palestinakomiteen, Norsk Folkehjelp og Fagforbundet i gang en boikottkampanje mot israelske Soda Stream (brusmaskin), som de har valgt ut som profilvare. De vet nok at fabrikken på "Vestbredden", som trues av nedleggelse, sysselsetter 500 palestinere, som tjener like mye som israelerne, to-tre ganger mer enn palestinsk gjennomsnittslønn. Etter boikotternes virkelighetsforståelse er dette "apartheid". Med en vanlig familiestørrelse på ti, vil økonomien til kanskje 5000 mennesker rammes. Noen tusen palestinere dyrker frukt og grønnsaker i Jordandalen, og der har de en god stund merket virkningen av boikott. Totalt har omlag 50000 palestinere israelske arbeidsgivere, og de bidrar kanskje mer til den palestinske økonomien enn de vestlige giverlandene, med mindre sjanse for at pengene forsvinner i korrupsjon. Før borgerkrigen importerte fiendelandet Syria store mengder epler fra Golan i Israel, "i solidaritet med palestinerne". For norske organisasjoner er målet tydelig ikke å støtte palestinerne, men ødelegge den israelske økonomien. Da kan det ikke være annet enn jødehat som er den styrende motivasjonen.

Dette hatet har fått en eksplosiv utvikling i Europa etter krigen i Gaza og har trigget boikottkampanjer, derfor noen få ord om den. Hamas viste der igjen sitt talent for "krigsteater". Med effektiv (og ofte falsk) bildeformidling og styring av mediedekningen oppnådde de verdens sympati og tilsvarende fordømmelse av Israel. Bilder av sårede og døde barn slår, likeså bombenedslag og ruiner av hus. At det er Hamas som på denne måten dreper sitt eget folk og ødelegger landet, blir ikke formidlet av andre enn israelere og palestinere som tør å snakke høyt. Anti-terrorekspert, oberst Richard Kemp, har igjen fastslått at ingen militærmakt har noensinne gjort så mye som IDF for å spare sivile liv. Han snakket f.eks. med en pilot som avbrøt et angrep 17 ganger, fordi han så sivile i farlig nærhet. Droner tok bilder av bombemålet, som ble omhyggelig analysert før et angrep. Vi kan sammenligne med norske piloter som valgte ut “passende bombemål” i Libyas hovedstad fra cockpiten. Menneskene i målområdet fikk så visst ingen advarende SMS-er.

Israel fronter Vestens kamp mot islamistisk terror og blir straffet for det. Selv om norske myndigheter ikke vil innse det, er Hamas en tvilling til IS og like hensynsløse. På Tempelplassen i Jerusalem vaier nå IS-flagg og Hamas-flagg sammen. Den engelske parlamentarikeren sier at "det begynner med jødene, men ender ikke med dem", og "kampanje mot jødiske varer følges av kampanje mot jødiske liv". Dette kan vi ikke være med på, og da er det bare en ting å gjøre, kjøpe Soda Stream og det vi ellers kommer over av israelske varer. Vi kan ikke kopiere nazistene.

MIFF Molde og omegn

Gå til innlegget

NTB OG VIRKELIGHETEN

Publisert over 4 år siden - 1066 visninger

 Israel er blitt presset til å frigi fanger for å få fredssamtaler i gang med de palestinske myndighetene. NTB skriver: "Fangene har sittet fengslet i årevis, dømt for angrep mot israelske mål før 1993". Målene er mennesker. Noen eksempler: En fransk turist drept mens hun spiste på en restaurant, to immigranter knivstukket og drept mens de sov, 84 år gamle Avraham drept mens han arbeidet i hagen, 22-åring skutt mens han kjøpte bygningsmaterialer i Gaza (etterlot seg gravid kone og to døtre), Holocaustoverlevende Isaac drept med øks som opptaks-rite i en terrororganisasjon, fem personer knivdrept av samme gjerningsmann, student knivdrept på bussen, fire innbyggere i Gaza bortført, torturert og drept (etter påstått samarbeid med Israel), firebarnsfar drept av sine palestinske ansatte. Det er slikt utenriksminister Barth Eide har kalt "enkelthendelser", som ikke kan brukes til å karakterisere gjerningsmennene som terrorister. Den israelske ambassadøren i Sverige har sammenlignet dem med Behring Breivik.

Da terrorister rømte fra fengsler i Irak, gikk alarmen verden over. Terrorister som løslates fra israelske fengsler blir feiret som helter. NTB omtaler dem altså som palestinere som har angrepet israelske mål. Men dette er ikke frihetskjempere, det er terrorister, kriminelle. Erfaring viser at de kommer til å begå nye ugjerninger. Løslatelsen blir betalt med menneskeliv. Slik er virkeligheten

Gå til innlegget

Vår tids hedersmenn

Publisert nesten 5 år siden - 332 visninger

Den ene av "Gaza-legene", Erik Fosse, er utnevnt til Ridder av St. Olavs orden, som tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten». Under Israels Gaza-aksjon i 2008/9 var han iflg. den italienske journalisten Giulio Meotti "et av de globale ansikter for Hamas' propaganda". Fosse er medforfatter til boka "Øyne i Gaza", der det hevdes at Israel gikk inn i Gaza med målsetting å drepe kvinner og barn. Meotti kaller dette en mutert klassisk blodanklage, dvs. antisemittisme og tvert motsatt av sannheten. Israelerne blir skildret som hjerteløse monstere, som nådeløst massakrerte forsvarsløse sivile palestinere. Dette er demonisering, som uten tvil har bidratt til den sterke oppblomstringen av antisemittismen i Norge. Fortjenstfullt? Selv fungerte han som menneskelig skjold for Hamas-ledelsen, som etablerte seg på sykehuset der han arbeidet. Det benektet han på et møte i Molde, -nok en blank løgn, som ble mottatt med stående applaus.

Han er i godt selskap. Majdi Rahima Rimawi er en palestinsk PFLP terrorist som har livstidsdom for sin rolle i drapet på den israelske turistminister Rehavam Ze'evi i 2001. Han er utnevnt til æresborger i den franske byen Bezons.

Kroneksemplet er den moderne terrorismens far, Yasser Arafat. Den danske EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt sier om han:

"Palæstinensernes leder Yasser Arafat fik Nobels fredspris i 1994. Arafat skabte dog aldrig fred mellem palæstinenserne og israelerne: Han talte fred på engelsk til Vestens eliter, mens han talte hellig krig på arabisk til palæstinenserne, alt imens han under bordet brugte store dele af den enorme internationale hjælp fra USA, EU og Canada til at finansiere væbnede angreb og selvmordsbomber mod de forhadte jøder."

Dette er vår tids hedersmenn, som får de høyeste utmerkelser. Hvem blir den neste?

Gå til innlegget

Personagrep på Verdidebatt

Publisert nesten 6 år siden - 3204 visninger

Jeg viser til Lars Tore Bjermelands angrep på meg og spør: Hva har personagrep på Verdidebatt å gjøre. Er det en redaktør som har forsømt seg her?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Sterke ytringer
av
Alf Gjøsund
rundt 3 timer siden / 174 visninger
2 kommentarer
Mye på spill
av
Vårt Land
rundt 5 timer siden / 298 visninger
0 kommentarer
Om å innrømme feil
av
Øyvind Holmstad
rundt 16 timer siden / 109 visninger
0 kommentarer
Trump, Kim og Iran
av
Erling Rimehaug
rundt 20 timer siden / 366 visninger
8 kommentarer
Kynisk altruisme?
av
Vårt Land
rundt 21 timer siden / 777 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Finn en ny Gud
4 minutter siden / 1667 visninger
Peder K. Solberg kommenterte på
Søppeljournalistikk i St. Olavs domkirke
4 minutter siden / 1804 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Søppeljournalistikk i St. Olavs domkirke
23 minutter siden / 1804 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
En djevelsk løgn.
25 minutter siden / 1189 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Sterke ytringer
32 minutter siden / 174 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
To sider av samme lov.
38 minutter siden / 1131 visninger
Bjørn Blokhus kommenterte på
Trump, Kim og Iran
rundt 2 timer siden / 366 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Trump, Kim og Iran
rundt 2 timer siden / 366 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Trump, Kim og Iran
rundt 2 timer siden / 366 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Sterke ytringer
rundt 2 timer siden / 174 visninger
Kjell Sørsdal kommenterte på
Finn en ny Gud
rundt 2 timer siden / 1667 visninger
Daniel Hisdal kommenterte på
Hevnporno og en kulturs moralske selvmord
rundt 2 timer siden / 333 visninger
Les flere